GreekNews όλα τα νέα για την Ελλάδα και όχι μόνο βρείτε μας και στο Facebook (GreekNews)

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Πιο γρήγορη λύση για την Ελλάδα θα ζητήσει ο Βαρουφάκης από το ΔΝΤ

Την επιτάχυνση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους-πιστωτές θα ζητήσει από την C. Lagarde, o Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας πως η Αθήνα επιδιώκει το ξεμπλοκάρισμα των διαβουλεύσεων.

Ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε πως ο υπουργός Οικονομικών θα ζητήσει από την επικεφαλής του ΔΝΤ να επιτευχθεί πιο γρήγορα λύση του ελληνικού προβλήματος.
«Αν κριθεί απαραίτητο να πάνε δυο-τρία πράγματα πιο πίσω χρονικά, αυτό πρέπει να γίνει», προσέθεσε, τη στιγμή που υπάρχουν πληροφορίες πως η κυβέρνηση επιζητεί την μετάθεση της διαπραγμάτευσης για τα ακανθώδη ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών για τον Ιούνιο, προκειμένου να επιτευχθεί μια ενδιάμεση συμφωνία στα υπόλοιπα μέτωπα.
Παράλληλα, ο κ. Φλαμπουράρης απέρριψε το ενδεχόμενο προσφυγής σε νέες εκλογές, εξηγώντας πως η κυβέρνηση είναι σίγουρη πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους-πιστωτές.
Τέλος, με μια δήλωση-απάντηση στα σχόλια ευρωπαίων αξιωματούχων για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε πως η Αθήνα «δεν δέχεται παρεμβάσεις για το ποιες συναντήσεις θα κάνει»
«Οι επιλογές είναι δικές μας», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου